به گزارش خبرورزشی، با نام کامل «سروش رفیعی تلگری» ۴ فروردین ۱۳۶۹ در شهر نورآباد ممسنی استان فارس، شهری در۱۵۰ کیلومتری شیراز به عنوان مرکز استان فارس به دنیا آمد. پدر و مادرش اصالتا هر دو لر هستند.
سروش رفیعی تک پسر است و یک خواهر بزرگتر و یک خواهر کوچکتر از خودش دارد و در یک خانواده عاشق فوتبال رشد کرد. خواهران او علاقه بسیار زیادی به فوتبال دارند و با توجه به ممنوعیت ورود بانوان به فوتبال، کاملا معلوم بود که تک پسر این خانواده به سمت این رشته متمایل می شود.
سروش رفیعی در چهارم فروردین ماه ۱۳۹۹ درست در روز تولد ۳۰ سالگی اش با خانم فرناز امیری ازدواج کرد. این زوج صاحب دو فرزند دختر هستند، یارا و نوا رفیعی که سروش در جشن قهرمانی امسال با پرسپولیس، دختر بزرگش را به همراه داشت. خانواده سروش در سالهای اخیر مقیم کانادا بودند و فرزندانش در این کشور به دنیا آمدند.
سروش همیشه از وابستگی به خانواده اش گفته و اخیرا فیلمی از او در کانادا منتشر شد که با بچه هایش در پارک بازی می کند. در وقایع سال ۱۴۰۱ هم تمام حرف و بحث او همین بود که خانواده ها بتوانند امکانی مساوی با آقایان در ورزشگاه و جامعه داشته باشند. سروش قبل و بعد آن ماجرا همیشه مدافع حقوق زنان در ورود به ورزشگاه و تماشای فوتبال بوده که ریشه در تعلق خانواده اش به این رشته دارد.
در ۲۴ آبان ۱۴۰۱ خبر آمد که در میدان تجریش تهران، سروش رفیعی بهعلت حمایت از دختری بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار گرفت. او با قید وثیقه آزاد شد، اما در تمرینات روز بعد باشگاه پرسپولیس حاضر نشد. این خبر بعدا با شایعات عجیب دیگر قاطی و کار حسابی بالا گرفت طوری که گفتند شب بازی حساس پرسپولیس برای بازداشت او به اردو آمده اند. فوتبالی ها از سروش حمایت کردند و ....
این ماجرا تا امروز مهمترین حاشیه زندگی ورزشی سروش بوده و با فاصله پس از آن؛ مساله رفاقت او با محمد یوسفی تاجر ایرانی ساکن کانادا است که در فوتبال به «هوادار متمول» مشهور و رد پای او در خریدهای پرسپولیس همواره مورد اتهام رقباست. بازیکنان پرسپولیس متفق القول هستند که سروش نزدیک ترین فرد به این هوادار است و همین مساله باعث بروز شایعه شده که هرکس که سروش بگوید، مورد کمک او قرار می گیرد و هرکس نه، باید از پرسپولیس برود!
سروش قبلا بارها در یارگیری به مدیران پرسپولیس کمک کرده ولی خودش هم یکبار زمان کالدرون مجبور به ترک این تیم شد و نتوانست از نفوذی که می گویند دارد، استفاده کند! بجز آن، سروش یک بار هم در خندوانه اعتراف کرد بخاطر پول از پرسپولیس به قطر رفته و البته گرفتن شماره افسانه ای ۷ پرسپولیس که بعد پروین بایگانی بود، از طرف او به حواشی و شایعات دامن زده که سروش قدرتی فراتر از یک بازیکن معمولی در پرسپولیس دارد!
سروش رفیعی فوتبال باشگاهی را از ۱۵ سالگی در نوجوانان فجر سپاسی شروع کرد. او تا سال ۱۳۸۸ و ۱۹ سالگی در رده جوانان تیم شیرازی ماند و از شروع لیگ نهم (۸۸-۸۹) وارد فهرست بزرگسالان و سطح اول فوتبال حرفه ای شد. اوج درخشش سروش در لیگ دهم بود و تابستان ۱۳۹۰ با قراردادی ۵ ساله راهی فولاد خوزستان شد.
اما در تابستان سال ۱۳۹۴ رفیعی که با فولاد قهرمان لیگ سیزدهم (۹۲-۹۳) شده و ستاره ملی پوش بود، با قراردادی یک ساله به تراکتورسازی تبریز رفت تا دورهٔ سربازی را در این باشگاه سپری کند. سروش که خودش در تیم نظامی فجرسپاسی مشهور شده چرا باید پس از جام جهانی دوباره به سربازی می رفت؟
ماجرا به کارت معافیت از سربازی وی برمی گردد که در جریان جنجال کارت معافیت بازیکنان فوتبال، باطل شد. در اردیبهشت ۱۳۹۳ یک باند تبهکاری دستگیر شد که با سندسازی و جعل اسناد، اقدام به صدور کارت پایان خدمت جعلی برای معافیت از خدمت سربازی می کردند. اعضای این باند در بخشی از اعترافات خود بیان کردند که با برخی از تیم ها و بازیکنان فوتبال ایران همکاری داشته اند که یکی از این بازیکنان سروش رفیعی بود.
رفیعی از جمله بازیکنانی بود که در کنار چهره هایی چون بختیار رحمانی ، آرش افشین ، حسین ماهینی و… از تیم ملی به همین دلیل دورماند. قصه سروش با دیگران از همان روز اول متفاوت بود. او از همان روزهای نخستین گفت تخلفی نکرده چراکه در سال ۸۹ به خاطر کفالت پدرش که مدارک آن هم موجود است ، کارت معافیت خود را گرفت.
قصه رفیعی این بود که در سال ۸۹ با توجه بیماری سخت پدرش و کفالت گرفت. او یک سال و نیم پس از گرفتن معافیت هم در فجرسپاسی ماند و با ۷ میلیون تومان بازی کرد. اما در غوغای بازیکنانی که تخلف انها اثبات شده بود، سروش هم در نهایت در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۳۹۴ جهت گذران خدمت سربازی به تیم نظامی تراکتور سازی اعزام شد.
سروش در نیمه دوم لیگ چهاردهم و دوره ۱۵ لیگ برتر برای تراکتور در ۳۹ بازی ۵ گل زد و بازی های زیبایی از خود به یادگار گذاشت.
در ۹ ژانویه ۲۰۱۷ یا پنجره زمستانی سال ۱۳۹۵ رفیعی قراردادی ۶ ماهه با باشگاه پرسپولیس در لیگ برتر خلیج فارس به امضا رساند. به او شماره ۷ داده شد، که قبلاً به افتخار اسطوره بازنشسته باشگاه علی پروین بایگانی شده بود. او در شهرآورد تهران مقابل استقلال گلزنی کرد و حسابی محبوب شد. بعد از بازنشستگی پروین، هیچکدام از بازیکنانی که شماره ۷ را به تن کردند عاقبت بخیر نشدند و این پیراهن به خیلی ها هم داده نشد که سروش این طلسم را شکست!
در تابستان ۱۳۹۶، رفیعی با قراردادی یک ساله به الخور قطر پیوست و در این تیم هم شمارهٔ ۷ را به تن میکرد. او که به شدت در پرسپولیس محبوب شده بود، در یک برنامه پربیننده تلویزیونی اعلام کرد برای پول رفته، چرا که پرسپولیس تنها یک میلیارد به او میداد و تیم قطری دو و نیم میلیارد و او باید بفکر آینده و خانواده اش باشد.
او گفت: وقتی در ۲۱ سالگی به فولاد پیوستم به خانواده ام گفتم که کار کردن را متوقف کنند و من خرج خانواده را می دهم. پیشنهادهای زیادی هم از کشورهای اروپایی مثل بلژیک، سوئد، فرانسه و روسیه داشتم ولی وقتی با دوستانم مشورت کردم، قطر را انتخاب کردم. در اروپا پول زیادی به من نمی دادند و من در فوتبال به اندازه کافی پول نگرفته ام.
درکمال تعجب پس از این اتفاق سروش بازهم محبوب ماند! در پایان فصل باشگاه الخور یک بازیکن جایگزین برای رفیعی جذب کرد و قرارداد او تمدید نشد تا سروش مجبور به بازگشت به پرسپولیس شود. اتفاقی که بعدها در مورد صمیمی ترین دوست فوتبالی سروش یعنی شجاع خلیل زاده رخ نداد و او نتوانست از قطر به پرسپولیس برگردد.
سروش رفیعی در ۱۸ تیر ۱۳۹۷ به پرسپولیس بازگشت تا در لیگ هجدهم دوباره پیراهن سرخ را به تن کند. در توافق میان او و باشگاه پرسپولیس، قرار شد به دلیل محرومیت پرسپولیس از نقل و انتقالات او یک نیمفصل در تیم فولاد خوزستان بازی کند و از نیمفصل دوم لیگ هجدهم برای پرسپولیس به میدان برود.
رفیعی یکی از ستاره های تاثیرگزار پرسپولیس بود که گابریل کالدرون آرژانتینی تصدی قرمزها را به جانشینی برانکو برعهده گرفت. او بعد از اردوی ترکیه و در آستانه شروع لیگ نوزدهم، ناگهان عذر سروش را خواست و چون همه تیمها لیست خود را بسته بودند، بیم آن می رفت که سروش بیرون بماند.
پس از جدایی از پرسپولیس در ۱۷ مرداد ۱۳۹۸ به شهرخودرو مشهد پیوست. گمان می رفت دوران اوج او تمام شده باشد و سروش رو به افول در این تیم پرحاشیه بود که پیشنهاد سپاهان به دادش رسید. او زمستان همان سال (۲۳ دی ۱۳۹۸) با عقد قرارداری رسمی به باشگاه سپاهان رفت و در ۲۵ خرداد ۱۴۰۱ با قراردادی ۲ ساله به پرسپولیس برگشت که تا امروز هم در این تیم مانده است.
سروش اولین بار زمانی که ستاره فولاد بود، توسط کی روش به تیم ملی فوتبال ایران در سال ۱۳۹۳ فراخوانده شد. او اولین بازی خود را در مقابل کره جنوبی در ۱۸ نوامبر ۲۰۱۴ انجام داد و دسامبر ۲۰۱۴ توسط کارلوس کیروش به لیست نهایی ایران برای جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵ وارد و در استرالیا حضور داشت اما پس از آن دیگر هرگز فرصت بازی ملی پیدا نکرد تا فقط ۴ بازی رسمی ملی در کارنامه اش باشد.
سروش که در ۳ مقطع پیراهن سرخ را به تن داشته در اولین دربی عمرش (دربی ۸۴) گل اول بازی را دقیقه ۵ زد اما پرسپولیس بازنده شد! در دومین دربی (دربی ۹۰) با گل علیپور برد. در سومین دوره حضور در پرسپولیس و دربی سومش، بازی ۲-۲ مساوی شد (دربی ۹۹) و سروش برای اولین بار از روی نیمکت به میدان آمد.پس از آن در همه دربی هم بوده (۷ دربی) و ۲ اخطار هم گرفته است.
سروش با فولاد قهرمان لیگ سیزدهم و با پرسپولیس قهرمان ادوار ۱۶-۱۸-۲۲ و ۲۳ لیگ برترشد. دو بار جام حذفی را برد و دوبار سوپر جام را، او که در اوقات فراغت به تماشای فیلم و سریال علاقه دارد در شوی مافیایی زودیاک در کنار بیرانوند و سعید مهری تا فینال بالا آمد و با هنرمندان رقابت کرد. همه از فن بیان او لذت بردند و ثابت شد این هافبک خوش چهره و خوش پوش بعد از فوتبال می تواند در بازیگری و هنر موفق باشد.
0 دیدگاه