تاریخ : 1403,جمعه 12 مرداد14:42
کد خبر : 671169 - سرویس خبری : سیاسی

رهبر حماس پس از شهادت اسماعیل هنیه چه کسی خواهد بود؟


رهبر حماس پس از شهادت اسماعیل هنیه چه کسی خواهد بود؟

در پی شهادت «اسماعیل هنیه»، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در سحرگاه روز چهارشنبه در تهران، سوال مهم این است که چه کسی جانشین وی خواهد شد؟

العالم به نقل از الجزیره، این اولین باری است که ارتش رژیم اشغالگر شخص شماره یک جنبش را در سطح سیاسی و در راس منصبش ترور می کند، هرچند که پیش از این، «شیخ احمد یاسین» رهبر و بنیانگذار جنبش حماس را ترور کرده بود.

رژیم "اسرائیل" با ادامه عملیات ترور، برجسته ترین رهبران باریکه غزه و کرانه باختری و در راس آنها «عبدالعزیز الرنتیسی» را و چند ماه پیش «صالح العاروری»، معاون رئیس جنبش را در بیروت، پایتخت لبنان ترور کرد.

برخی منابع جنبش حماس در گفت وگو با الجزیره نت تأکید کردند حماس «یک جنبش آزادیبخش ملی است که ده ها تن از رهبران خود را به عنوان شهید تقدیم کرده و توسط نهادهایی در ساختار سازمانی خود رهبری می شود که کار این نهادها با ترور رهبران، چه سیاسی و چه نظامی متوقف نمی شود.»

این منابع افزودند شورای مرکزی جنبش - بالاترین نهاد قانونگذاری جنبش - همچنان کار خود را انجام می دهد و کمیته اجرایی - بالاترین نهاد سیاسی جنبش - در این شرایط استثنایی به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

این منابع تاکید کرد "سیاست ترور رژیم اشغالگر اسرائیل نه قدرت جنبش را تضعیف خواهد کرد و نه بر عملکرد نهادهای آن تاثیر خواهد گذاشت. و این جنبش در طول دهه ها مقابله با اشغالگری، شرایط دشوار را پشت سر گذاشته و قوی تر و محکم تر شده است."

منابع مذکور همچنین تاکید کرد رژیم اشغالگر از طریق این عملیات به دنبال بر هم زدن معادلات جنبش است، اما همه این تلاش ها با شکست مواجه خواهند شد.

شورای عمومی جنبش حماس سال 2021 بار دیگر «اسماعیل هنیه» را به عنوان رئیس دفتر سیاسی خود انتخاب کرد و «صالح العاروری» پیش از ترور، علاوه بر سمت ریاست منطقه کرانه باختری، سمت معاون رئیس را نیز بر عهده داشت.

«یحیی السنوار» ریاست جنبش در باریکه غزه و «خالد مشعل» ریاست خارج از فلسطین را بر عهده دارد.

کمیته اجرایی جنبش افزون بر رئیس جنبش که ریاست کمیته را برعهده دارد، متشکل از 18 عضو و 6 عضو از هر منطقه است.

 

 


منبع : العالم