تاریخ : 1402,یکشنبه 28 آبان16:13
کد خبر : 90660 - سرویس خبری : سلامت

هفت گام اساسی در خود مراقبتی دیابت


هفت گام اساسی در خود مراقبتی دیابت

رییس گروه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: خودمراقبتی دیابت به بیماران کمک خواهد کرد تا در کنترل دیابت توانمند باشند.

دکتر بابک اقبالی خاطر نشان کرد: مراقبت‌های دیابتی به بیماران کمک خواهد کرد که احساس بهتری داشته باشند و نیز احتمال کمتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته، نارسایی کلیوی، مشکلات دهانی‌دندانی، آسیب عروقی، قطع عضو و مشکلات در بینایی داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه بیماران در گام نخست سعی کنند در خصوص بیماری خود بیشتر بیاموزند گفت: دانش بیشتر به شما کمک خواهد کرد با شناخت بیشتری این بیماری را کنترل کنید. اخبار مربوط به دیابت، مقالات دیابتی و برنامه‌های آموزشی را دنبال کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید در کلاس‌هایی که به منظور آموزش بیماران دیابتی از سوی انجمن‌های دیابت تشکیل می‌شود، شرکت کنید. کتاب‌های علمی را که برای آموزش بیماران دیابتی تهیه شده است را مطالعه کنید و از متخصصان برای کسب اطلاعات صحیح و علمی استفاده کنید تا مهارت و دانش خود را در حوزه‌های گوناگون این بیماری بیفزایید و در درمان خود مشارکت داشته باشید. روش صحیح تزریق انسولین، نحوه تنظیم زمان تزریق انسولین و صرف غذا و چگونگی تنظیم دوز انسولین با کربوهیدرات مصرفی از جمله مواردی است که دانستن آن می‌تواند نقش به سزایی در بهبود روند کنترل قند خون شما داشته باشد.

رییس گروه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در گام دوم برای کنترل درمان خود مراجعه مستمر داشته باشید. کنترل دیابت نیاز به مراجعات مرتب و بررسی پزشکی دارد. فراموش نکنید که برای مشاهده چگونگی پاسخ بدن شما به درمان شاید لازم باشد مراجعات مرتب و پی در پی داشته باشید. این امر طبیعی است.

دکتر اقبالی با بیان اینکه در گام سوم بیماران برنامه غذایی مناسب داشته باشند و فعالیت بدنی را فراموش نکنند تصریح کرد: برای بهبود کنترل بیماری لازم است برنامه غذایی مناسب داشته باشید و از فعالیت‌های بدنی غافل نشوید. ورزش علاوه بر کنترل وزن، افزایش قند خون را کُند کرده و حساسیت نسبت به انسولین را افزایش می‌دهد و عوارض قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد؛ بنابراین کاهش وزن و حفظ آن و فعالیت بدنی منظم و با شدت متوسط به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در روز توصیه می‌شود.

وی گفت: وزن خود را کنترل کنید. افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ اغلب اضافه وزن دارند و یا دچار درجاتی از چاقی هستند و علاوه بر اینکه چاقی خود، خطر و فاکتوری برای ابتلا به دیابت است، کنترل قند خون را نیز با مشکل روبه‌رو خواهد کرد.

رییس گروه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: فشارخون، کلسترول و قند خون خود رابه طور مرتب اندازه‌گیری کنید. هدف از درمان، کنترل این سه عامل در محدوده نرمال و یا نزدیک به آن است.

دکتر اقبالی با بیان اینکه در گام ششم مراقب پا‌های خود باشید افزود: در افراد دیابتی، التیام زخم‌ها به کندی صورت می‌گیرد، به ویژه اگر دیابت کنترل نشده باشد. پس مراقب پا‌های خود باشید. از پوشیدن کفش‌های نامناسب بپرهیزید. بهداشت پا‌ها را رعایت کنید و به طور مرتب پا‌های خود راکنترل کنید و پیدایش زخم در پا‌های خود را جدی بگیرید.

وی گفت: در گام هفتم قند خون خود را مرتب کنترل کنید و طرز استفاده از دستگاه تست قند خون را بیاموزید، افراد دیابتی که قند خون، فشارخون و کلسترول خود را در محدوده طبیعی حفظ می‌کنند می‌توانند مطمئن باشند که دیابت را کنترل کرده و از عمری طبیعی و باکیفیت برخوردارند.


منبع : اخبار روز ایران و جهان | آفتاب نیوز