تاریخ : 1402,دوشنبه 29 آبان16:19
کد خبر : 93483 - سرویس خبری : سیاسی

تشکل‌های مردم نهاد خراسان رضوی پای صندوق رای رفتند


تشکل‌های مردم نهاد خراسان رضوی پای صندوق رای رفتند

دومین دوره انتخابات نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد خراسان رضوی در شورای توسعه و حمایت از تشکلهای مردم نهاد این استان همزمان با سراسر کشور آغاز شد.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی گفت: امروز دومین دوره انتخابات نمایندگان تشکل ها در لایه های شهرستانی، استانی و ملی برگزار شد که البته بنا بود این انتخابات در سال ۱۴۰۰ برگزار شود که به خاطر شیوع کرونا، انتخابات یادشده با تاخیر ۲ ساله امروز برگزار شد.

حجت‌الاسلام عماد دخانی افزود: بیش از ۱۱ هزار تشکل مردمی در این استان مجوز فعالیت از نهادهای مختلف دارند که ۷۰۰ مورد از آنها سازمان های دارای مجوز از وزارت کشور هستند.

وی ادامه داد: طبق آیین نامه تشکل‌ها و سازمان‌های مردمی، این مجموعه ها باید به صورت غیرانتفاعی و عام المنفعه اداره شوند و اجازه فعالیت اقتصادی مستقیم به آنها داده نشده است به همین دلیل، درآمدهای این تشکل‌ها حاصل از کمک های مردمی است و به عبارت دیگر، نرخ صفر مالیاتی دارند و معاف از مالیات هستند.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: مجموع سازمان های مردم نهاد استان افزون بر ۷۰۰ "سمن" است که ۱۲۰ تشکل گستره فعالیت استانی دارند و بقیه در شهرهای مشهد، نیشابور، سبزوار، قوچان، سرخس، گناباد، تربت حیدریه، تربت جام، طرقبه و شاندیز، بجستان، جغتای و خلیل آباد مشغول به فعالیت هستند و امروز نیز هم‌زمان با نامزدهای حاضر در محل استانداری خراسان رضوی وارد فرایند انتخابات خواهند شد.

دخانی با اشاره به فعالیت سمن های استانی در هفت شاخه افزود: حوزه های فرهنگی و بهداشت و درمان به ترتیب با ۳۵ و ۳۰ سمن بیشترین و حوزه علم و فناوری با پنج تشکل کمترین فراوانی را در این مجموعه دارند.

وی به برگزاری انتخابات و تعیین نماینده برای این تشکل ها اشاره کرد و ادامه داد: برابر آیین نامه ابلاغی "سازمان امور اجتماعی کشور" نمایندگان منتخب استانی موظف به ارائه گزارش از تشکل ها و مشاوره های مربوط به آنها هستند و علاوه بر حضور مستمر در دبیرخانه نمایندگان تشکل ها، وظیفه ایجاد صلح و سازش بین تشکلها و پیگیری مشکلات آنها را نیز بر عهده دارند.

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی شمار نمایندگان منتخب استان خراسان رضوی در این انتخابات را هفت نفر عنوان کرد و گفت: ۲ نفر از این منتخبان در مرکز استان انتخاب و بقیه در شهرستان های دارای شرایط برگزاری انتخابات، برگزیده می شوند.

دخانی افزود: برابر آیین‌نامه ابلاغی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور ۹ وظیفه برای نامزدها تعریف شده که بعد از انتخاب باید محقق کنند و این وظایف عبارتند از: حضور منظم در تمامی جلسات شورا، کمیته‌ها و کارگروه‌های تخصصی، اطلاع‌رسانی در خصوص شورا پیش از جلسات و ارائه گزارش اجمالی از تصمیمات و مصوبات پس از جلسات، ارتباط منظم و منسجم با تشکل‌های مردم‌نهاد، راه‌اندازی کانال‌های اطلاع‌رسانی و ارتباطی در پیام‌رسان‌های معتبر، ارائه گزارش مکتوب سالانه فعالیت‌ها و اقدامات به تشکل‌ها، رعایت آداب و حفظ شئون نمایندگی، برگزاری جلسات تخصصی و هم‌اندیشی با تشکل‌ها، حضور حداقل چهار ساعت در هفته در دبیرخانه شورای تشکل‌ها برای ارائه مشاوره به تشکل‌ها و کمک به صلح و سازش، رفع تعارضات و اعمال داوری بین تشکل‌های مردم‌نهاد.

در این انتخابات علاوه بر عماد دخانی به عنوان دبیر شورای توسعه و حمایت از تشکل‌های مردم نهاد استان، سرپرست دفتر مدیریت عملکرد بازرسی و امور حقوقی و ارتباطات مردمی استانداری، مدیرکل حفاظت محیط زیست، مدیرکل ورزش و جوانان و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به عنوان اعضای اصلی هیات نظارت بر انتخابات حضور دارند.


منبع : باشگاه خبرنگاران جوان