چند بیماری رایج گوارشی را در ادامه میخوانید:
بیماری ریفلاکس معده به مری
هنگامی که اسید معده به مری بازگشت میکند (وضعیتی به نام ریفلاکس اسید) ممکن است درد سوزشی در وسط قفسه سینه احساس کنید. در حالی که برای مردم عادی است که هر چند وقت یکبار رفلاکس اسید و سوزش سر دل را تجربه کنند، داشتن علائمی که بر زندگی روزمره تاثیر میگذارد یا حداقل دو بار در هفته رخ میدهد، میتواند نشانه این بیماری باشد.
اگر دچار سوزش سر دل مداوم، بوی بد دهان، فرسایش بیدلیل دندان، حالت تهوع، درد در قفسه سینه یا قسمت بالای شکم خود هستید، یا در بلع و تنفس مشکل دارید، به پزشک مراجعه کنید.
سنگ کیسه صفرا
سنگهای صفراوی رسوبات سختی هستند که در کیسه صفرا ایجاد میشوند و زمانی رخ میدهد که مواد تشکیل دهنده صفرا بیش از حد غلیظ شده و سنگ سختی را تشکیل میدهند. وقتی این سنگها مجاری منتهی از کیسه صفرا به رودهها را مسدود میکنند، میتوانند باعث درد شدید در سمت راست بالای شکم شوند.
بیماری سلیاک و عدم تحمل گلوتن
بیماری سلیاک یک واکنش ایمنی به گلوتن است. در کودکان، علائم این بیماری ممکن است شامل درد و نفخ شکم، اسهال، یبوست، استفراغ و کاهش وزن باشد. علائم در بزرگسالان شامل کم خونی، خستگی، تحلیل استخوان، افسردگی و تشنج است.
ممکن است آزمایش برخی از افراد برای بیماری سلیاک منفی باشد، اما عدم تحمل گلوتن یا حساسیت دارند. برخی از علائم مشابه بیماری سلیاک ممکن است رخ دهد، اما عدم تحمل گلوتن یک اختلال گوارشی است، نه یک اختلال ایمنی، بنابراین به روده آسیب نمیرساند یا باعث مشکلاتی مانند کم خونی یا تحلیل استخوان نمیشود.
بیماری کرون
بیماری کرون بخشی از گروهی از شرایط گوارشی به نام بیماری التهابی روده است. میتواند هر بخشی از دستگاه گوارش را درگیر کند، اما معمولاً ایلئوم انتهایی و روده بزرگ را درگیر میکند، که انتهای روده کوچک را به ابتدای روده بزرگ یا کولون متصل میکند.
شایعترین علائم آن درد شکم، اسهال، خونریزی مقعدی، کاهش وزن و تب است.
کولیت اولسراتیو
یک بیماری التهابی روده است. علائم آن شبیه کرون است، اما قسمتی از دستگاه گوارش که تحت تاثیر قرار میگیرد فقط روده بزرگ است.
اگر سیستم ایمنی شما پوشش روده بزرگ یا سایر مواد را به عنوان مهاجم اشتباه بگیرد زخمهایی در پوشش روده ایجاد میشود. اگر مدفوع مکرر و فوری، درد همراه با اسهال، خون در مدفوع یا گرفتگی شکم را تجربه کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
0 دیدگاه