انواع دیابت را بشناسید

در افراد دیابتی، یا انسولین ساخته شده توسط بدن کافی نیست و یا اینکه بدن نمیتواند از انسولین ساخته شده به درستی استفاده کند. به هر حال در این بیماری بدن نمیتواند قند را از خون به سلول‌ها برساند. به همین دلیل، سطح قند خون افزایش مییابد.

دیابت یک بیماری مزمن و متابولیکی است که با افزایش سطح قند خون مشخص میشود.

دیابت نوع یک یا وابسته به انسولین: بیماری مزمن است که در آن پانکراس (لوزالمعده) یا هیچ انسولینی تولید نمیکند و یا مقدار تولید آن بسیار کم است و در نتیجه فقدان انسولین، کنترل قند خون غیرممکن است. معمولاً این نوع دیابت قبل از ۴۰ سالگی بروز پیدا میکند و اوج میزان وقوع آن در حدود ۱۴ سالگی است.

دیابت نوع دو یا غیر وابسته به انسولین: شایع‌ترین نوع دیابت، دیابت نوع دو است که معمولاً در بزرگسالان رخ میدهد و بدن در برابر انسولین مقاوم می‌شود و نمیتواند از انسولین تولید شده استفاده کند و در نتیجه قند خون افزایش مییابد. این نوع دیابت معمولاً در افراد بالای ۴۰ سال بروز پیدا میکند. در سه دهه گذشته شیوع دیابت نوع دو در کشور‌ها به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

دیابت بارداری: در بدن زنان باردار، هورمون‌های مهارکننده انسولین تولید میشود. معمولاً بین هفته‌های ۲۴ و ۲۸ بارداری ظاهر میشود و عموماً پس از زایمان از بین میرود. در همه انواع دیابت میزان قند خون بسیار بالا میرود به همین دلیل علائم و نتایج همه آن‌ها یکسان است.

به اشتراک گذاری این مطلب!

پشت خیبر در روز سرد گرم شد (عکس)

کشف دست‌نوشته، اسرار مرگ هولناک نوعروس را فاش کرد | خودکشی ۳۵ روز بعد از عروسی

0 دیدگاه

    ارسال دیدگاه