از مهمترین خواص تغذیهای روغن کنجد میتوان به خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد فشار خون، کاهنده چربی خون و خواص ضد آلترواسکلروز اشاره کرد.
دانه کنجد یکی از غذاهای گیاهی ست که به عنوان غذایی سالم و سنتی در کشورهای خاور میانه و ژاپن استفاده میشود. دانه کنجد نه تنها غنی از روغن (در حدود پنجاه درصد) و پروتئین (درحدود بیست درصد) است بلکه لیگنانهایی از جمله سیسمین و سیسمینول در حدود ۵/۱ درصد دارا میباشد.
اسیدهای چرب غالب موجود در روغن کنجد اسید اولئیک (۴۳ در صد)، اسید لینولئیک (۳۵ در صد)، اسید پالمیتیک (۱۱ در صد)، اسید استئاریک (۷ در صد) هستند که اسید لینولئیک و اولئیک بیشترین مقدار این ترکیبات را شامل شده که از اسیدهای چرب مفید برای بدن محسوب میشوند.
روغن کنجد تا حد زیادی در برابر تخریب اکسیداتیو مقاوم است و حاوی مقادیر مختلفی از ویتامین E (۶۰-۴۰ میلی گرم در ۱۰۰ گرم) و لیگنینهای با خاصیت آنتی اکسیدانی میباشد که برای دفع مسمومیت رادیکالهای هیدروکسی و پروکسی مفید میباشد. از مهمترین خواص تغذیهای روغن کنجد میتوان به خاصیت آنتی اکسیدانی، ضد التهاب، ضد فشار خون، کاهنده چربی خون و خواص ضد آلترواسکلروز اشاره کرد.
0 دیدگاه